ИСТОЧНА ИЛИЏА- Повеља општине Милораду Додику и Граду Источно Сарајево

1299

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа одлучили су данас да повеља поводом Ђурђевдана – крсне славе и Дана општине буде додијељена предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику и граду Источно Сарајево за изузетан допринос који су у протеклом периоду дали развоју ове локалне заједнице.
Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да је приједлог да Додику буде уручено највише општинско признање упутила и скупштинска већина коју чине СДС, ПДП и Уједињена Српска.

Он је подсјетио да су средствима Владе Републике Српске на подручју ове општине, осим Болнице „Србија“ и сједишта Републике Српске у Источном Сарајеву, изграђене фискултурне сале у основним школама „Алекса Шантић“ у Војковићима и „Петар Петровић НЈегош“.

„Имамо обећање и за изградњу зграде гимназије и помоћ при градњи просторија Полицијске станице Источна Илиџа“, навео је Божовић.

Према његовим ријечима, општина ће ове године додијелити и три плакете – комуналном предузећу „Комил“, фирми „Еко жељезница“ и спортском раднику Јовици Тошићу за изузетну тренерску и професорску каријеру.

„Скупштина је донијела одлуку и да додијели захвалнице полицајцима који су недавно учествовали у спасавању дјеце из пожара, као и двојици добровољних давалаца крви“, каже Божовић.

Замјеник шефа Клуба одборника СНСД-а Милица Ристовић рекла је да је иницијатива да Додику буде уручена повеља општине дошла и од Клуба одборника ове странке, као и од медицинских радника Болнице „Србија“.

Она је истакла да је Додик, као предсједник Републике Српске и први човјек Владе Српске, годинама помагао развој Источне Илиџе, додајући да је Влада улагала у инфраструктуру на подручју општине, као што су болнице и школе.

„Сматрамо да руководство општине коначно има слуха када је ријеч о наградама и признањима за људе из неких других политичких опција, који не размишљају увијек исто као општинско руководство. Ово је изузетан помак у изградњи добрих односа између нивоа БиХ, Републике Српске и локалног“, рекла је Ристовићева.

На данашњој сједници усвојени су извјештаји ресорних одјељена за протеклу годину, као и планови за кориштење средстава за унапређење пољопривредне производње у 2019. и за усмјеравање средстава за подстицај малих и средњих предузећа на подручју општине.
/Срна/