ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Обиљежен Дан бораца Републике Српске

700

Полагањем вијенаца на споменик погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата, општинска борачка организација Источни Стари Град обиљежила је Дан борачке организације Републике Српске.

Вијенце су положили и предсједник СО Источни Стари Град, представници Општине Источни Стари Град, и директори јавних предузећа.

Предсједник Општинске борачке организације се обратио борцима, породицама погинулих бораца у одбрамбено- отаџбинском рату и присутнима гдје је изразио захвалност што су упркос епидемиолошким условима дошли да положе вијенце и да помену страдале саборце.

“Наша је обавеза да на овом споменику полажемо вијенце и да се сјећамо наше браће који су дали своје животе за стварање Републике Српске. Република Српска је једини гарант нашем народу за останак и опстанак на овим просторима и имамо обавезу да за важне датуме положимо вијенце и држимо парастосе”, рекао је Драгољуб Дерикоња.

И овом приликом је наглашено да је статус бораца, али и породица погинулих бораца јако лош и да је потребно више и боље радити како би се ствари суштински мијењале.

/општина Источни Стари Град/