ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Почела вакцинација старијих од 65 година

587

У Амбуланти породичне медицине „Стари Град“ Хреша, у општини Источни Стари Град, почела је вакцинација против вируса корона лица старијих од 65 година.

Вршилац дужности директора Амбуланте Татјана Бекрић рекла је да је ова здравствена установа добила вакцине произвођача „Синовак“.

Она је нагласила да су сви пацијенти испуњавали услове за процес вакцинације, без контраиндикација које би им онемогућиле да приступе процесу вакцинације.

Први корак је био мјерење тјелесне температуре и сатурација кисеоника, а потом и сама апликација вакцине, објављено је на званичној страници Општине Источни Стари Град.

„Након вакцинације за пацијенте је била обезбијеђена просторија у којој су се задржали под надзором 15 минута до пола сата, у случају појаве неке реакције“, истакла је Бекрићева.

Пацијенти су упозорени да им се у току дана може јавити пролазна малаксалост и температура, што се сматра очекиваном реакцијом на вакцину.

Из Амбуланте су позвали све пацијенте старије од 65 година који се још нису пријавили за вакцинацију, да то учине, како би тренутна ситуација у вези са вирусом корона у што блажем облику била превазиђена.

/Срна/