ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Саниран међуентитетски локални пут у Горњем Биоску

437

У Горњем Биоску у општини Источни Стари Град обиљежен је завршетак санације локалног пута на разграничењу Републике Српске и Федерације БиХ, коју су заједнички финансирале ова и сарајевска општина Стари Град.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић и начелник општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић отворили су пут за саобраћај.

– Мјесну заједницу Горње Биоско насељава повратничко становништво које је овдје становало и прије ратних дешавања, већински српске националности – рекао је Гашановић.

Он је навео да је санирано и асфалтирано 1.500 метара пута, за шта је издвојено 170.000 КМ, од чега је општина Источни Стари Град издвојила 100.000 КМ, а сарајевска општина Стари град 70.000 КМ.

Гашановић је додао да је сљедеће године планирано да се реновира доњи дио пута у Биоску, те да се настави изградња пута према популарном излетишту Црепољско у Источном Старом Граду, саопштено је из општине Источни Стари Град.

Хаџибајрић је навео да су ове двије општине до сада провеле заједничке пројекте и инвестиције вриједне око милион КМ.

– Сарадња је стална и квалитетна, а показује да се може заједничким договором заиста много урадити – рекао је Хаџибајрић.

/Срна/