ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Споразум о санацији и асфалтирању пута кроз Горње Биоско

676

Начелници општина Источни Стари Град Бојо Гашановић и Стари Град Ибрахим Хаџибајрић потписали су споразум према ком ће ове општине издвојити по 66.980 КМ за санацију и асфалтирање локалног макадамског пута кроз село Горње Биоско.

Овај пројекат према ком ће бити санирано око 1.500 метара пута, представља изузетно важну комуникацију за око 50 домаћинстава овог насеља.

Гашановић је појаснио да се предметна дионица налази на подручју општине Стари Град, односно Федерације БиХ, те додао да ће се реализацијом овог пројекта помоћи људима повратницима у Горњи Биоско, да им се обезбиједи бољи квалитет живота.

– Они у општини Источни Стари Град остварују запослење или права око школовања, а живе у Старом Граду. Таквих примјера има и у Источном Старом Граду, гдје људи живе, а своја права и обавезе остварују у Старом Граду. Зато су овакви пројекти важни – истакао је Гашановић.

Војо Радоња, који од рођења живи на овом локалитету, рекао је да је мјештанима овог села пут неопходан.

– Живим овдје 60 година и свједок сам да се пут никада није радио. Биће нам пуно лакше, свака инфраструктура је добродошла и шта год се уради нама значи, а поготово пут – рекао је Радоња.

Новица Гацо, који је изразио захвалност због најављене санације, рекао је да је пут лош, те да се без асфалтирања ништа не може ријешити, саопштено је из општине Стари Град.

– Драго ми је што ће се почети радити, то је нешто позитивно за све нас мјештане. Већ се урадио један дио пута прошле године и то нам је доста олакшало, а наставак у дужини од један и по километар ће нам знатно олакшати живот – поручио је Гацо.

Хаџибајрић је рекао да су ове локалне заједнице посљедњих година заједно реализовале више од десет пројеката за добробит грађана обје општине по питању инфраструктуре, електрификације, расвјете, водовода и канализације.

– Једино што смо гледали је добробит наших грађана и било би много боље када бисмо у медијима имали више таквих прича и примјера добре сарадње, али нажалост о томе се ријетко говори у медијском простору – нагласио је Хаџибајрић.

/Срна/