ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Основци и дјеца из вртића дружили се с полицијом

232

У Источном Новом Сарајеву данас је одржан Дан отворених врата, поводом обиљежавања крсне славе МУП-а Републике Српске – Светог архангела Михаила, на којем су припадници полиције покушали да приближе полицијску професију основцима и дјеци из вртића.

Замјеник командира Полицијске станице Источно Ново Сарајево Дијана Ивановић Симеуновић истакла је да је циљ Дана отворених врата, које је организовала Полицијска управа Источно Сарајево, и да малишане упознају о материјално-техничким средствима којима располаже МУП Републике Српске.

Симеуновићева је навела да су данас угостили дјецу трећих разреда Основне школе „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево и вртића са подучја ове локалне заједнице „Патријарх Павле“, „Вратите нам осмијех“ и „Маца“.

Она додала да се полиција редовно дружи са дјецом која се увијек радују доласку у Полицијску станицу.

Симеуновићева је рекла да су у данашњим активностима учествовали припадници Полицијске станице Источно Ново Сарајево, Полицијске станице за безбједност саобраћаја Источно Сарајево и Јединице жандармерије Источно Сарајево.

Поводом крсне славе МУП-а Републике Српске, припадници Полицијске управе Источно Сарајево су у протекла три дана организовали акције добровољног давања крви у Болници „Србија“ у Источном Новом Сарајеву.

/Срна/