ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- У уторак на сцени „Лари Томпсон, трагедија једне младости“, Душана Ковачевића

91

Прво гостовање ансамбла Шабачког позоришта најављено је за уторак, 25. јуна, на сцени Народног позоришта Источно Сарајево са представом „Лари Томпсон, трагедија једне младости“ према тексту драмског писца Душана Ковачевића, а у режији Стевана Бодроже.

„Представа је, заправо, једна велика импровизација сналажљивог човека. Ово је прича о животу у позоришту, али би се могла лако десити у било ком другом окружењу и у другим животним условима. Све би у суштини било исто само би костими били различити“, навео је Ковачевић.

Бодрожа је навео да је ријеч о комплексној драми, и по својој форми и по низу тема које обрађује, а самим тим и по вишеструким порукама које шаље.

Према његовим ријечима, једна од главних одлика великих драмских ђела јесте управо то да су вишеслојна и да редитељ мора да направи избор тема које ће „извући“ на површину.

„За мене је то била прича о животу позоришта и позоришних људи, животу који је мимо света„, каже Бодрожа.

Улазнице се могу купити на билетарници позоришта радним данима од 10.00 до 12.00 и од 18.00 до 21.00 час по цијени од 20 КМ, саопштено је из Народног позоришта Источно Сарајево.

Представа ће бити одиграна у 20.00 часова у Народном позоришту Источно Сарајево.

/Срна/