ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Амбасадорка Француске посјетила вртић „Патријарх Павле“

435

Њена екселенција госпођа Кристин Тудик, амбасадор Републике Француске у БиХ, данас је поводом Дана планете Земље посјетила Предшколску установу “Патријарх Павле” у Источном Новом Сарајеву.

Амбасадорку су дочекали начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и директор вртића Никола Ашанин, а потом су заједнички, симболично, у дворишту вртића посадили дрво магнолије.

Овом приликом амбасадорка је истакла, да је сваки дан потребно направити мању гесту у смислу очувања нашег околиша, те непрестано залагати се и водити борбу за очувањем исте.

“Садња дрвећа је нешто чиме помажемо природи да се обнови. У сваком случају, природа се сама обнавља, али је добро да и ми томе припомогнемо и то управо на овакав начин”, истакла је Тудикова.

Начелник Катић  рекао да је данашња посјета прва званична посјета амбасадорке Тудик Источном Новом Сарајеву, а повод је донација 10 стабала јавора посађених у кругу дворишта ове предшколске установе.

„Ово је званично обиљежавање сутрашњег дана, Свјетског дана планете Земље, али је и наставак наших активности на озелењавању Источног Новог Сарајева“, рекао је Катић.

Катић је додао да је током текуће године посађено укупно 230 стабала на подручју наше општине. Он је подсјетио да ће активности бити настављене и током јесени, када би требало бити посађено додатних 150 до 200 нових стабала, како би до краја 2024. године тај број износио око 1.500.

Директор вртића Никола Ашанин захвалио је француској амбасадорки на донацији садница, те изразио наду да ће крошње јавора, након што порасту, заштити полазнике вртића у врућим љетним мјесецима.

Амбасадорка Тудик, обишла је просторије вртића, те присуствовала састанку са директором вртића и руководством општине Источно Ново Сарајево.

/општина Источно Ново Сарајево/