ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Амбасадор Кине у БиХ посјетио Трг Републике Србије

359

Амбасадор Кине у БиХ Ђи Пинг, посјети је Трг Републике Србије, гдје се састао и разговарао са начелником општине Источно Ново Сарајево Јованом Катићем.

Поводом почетка Олимпијаде и дочека кинеске Нове године, Трг је окићен лампионима традиционалним у кинеској култури (донација Амбасаде), те су постављене маскоте овогодишње олимпијаде у Пекингу – Панда и Лампион.

Амбасадор Ђи је истакао да панда и лампион имају симболично значење и изразио наду да ће оне нашим грађанима донијети благостање, срећу и здравље.

“Ледена панда представља чисто срце и одлучност, а црвени лампион симболизује добре резултате и срећу, као и снијег који се ту налази и голуб који представља мир”, поручио је Ђи.

Начелник Катић са кинеским амбасадором у БиХ данас је разговарао о развоју наше општине, као и о додатном јачању сарадње у области економије и културе.

Катић истиче да је ово значајна посјета доказаних пријатеља Републике Српске, те да је овим састанком почела интезивна сарадња у области културе која ће бити присутна и у наредим годинама.

“Из епидемиолошких разлога нисмо могли да организујемо прославу кинеске Нове године и академију у Културном центру, што је била првобитна идеја у сарадњи са Филозофским факултетом Универзитета у Источном Сарајеву и Катедром за кинески и енглески језик”, рекао је Катић.

Начелник Катић кинеског амбасадор у БиХ упознао је и о настанку и развоју општине, о плановима за наредни период, као и о манифестацијама које организује Општинска управа.

/општина Источно Ново Сарајево/