ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Божићни турнир у футсалу од 27. децембра до 13. јануара

210

Поводом најаве Божићног турнира у футсалу „Источно Ново Сарајево 2022“, који ће бити одржана од 27. децембра ове до 13. јануара 2023. године, у прес центру нове спортске дворане на Тргу Републике Србије одржана је конференција за новинаре.

Присутним новинарима обратио се предсједник организационог одбора овог турнира, Јован Катић, који је рекао да ће наградни фонд турнира бити 15.500 КМ, те да се очекује учешће екипа из Републике Српске и региона.

Он је рекао да је за прво мјесто предвиђено 12.000 КМ, за друго 2.000 КМ, за треће 1.000 КМ и за четврто 500 КМ.

„Овакав наградни фонд сигурно нас подиже на љествици као један од озбиљнијих турнира у региону, а исти ће се наћи и на званичном календару Фудбалског савеза Републике Српске“, истакао је Катић.

Он је навео и да је максималан број екипа које ће моћи учествовати на Божићном турниру 32.

Медијима се обратио и директор турнира, Мирко Чампара, који је истакао да ће организациони одбор турнира свим учесницима обезбиједити максимално квалитетну организацију на врхунском нивоу.

„Учесници који долазе овдје биће безбједни, имаће квалитетно суђење као и организацију, а већ има људи који се распитују и који хоће да направе екипе. Ми ћемо се потрудити да то буде на високом нивоу и да у Источно Ново Сарајево дође што више екипа из региона“, истакао је Чампара.

Организациони одбор информисао је присутне да ће за потребе турнира бити у функцији Фејсбук и Инстаграм налози, путем којих ће учесници и посјетиоци бити информисани о свим дешавањима током трајања турнира.

Божићни турнир у футсалу биће одржан у оквиру овогодишње традиционалне манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“.

/општина Источно Ново Сарајево/