ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Делегација општине у посјети Грахову

395

Делегација општине Источно Ново Сарајево боравила је у Босанском Грахову и селу Обљај, те родној кући Гаврила Принципа поводом 127 година од његовог рођења.

Током ове посјете било је ријечи и о сарадњи ове двије локалне заједнице, те начинима како помоћи Србима у општини Босанско Грахово.

Делегацију су чинили замјеник начелника општине Александар Костовић, потпредсједник Скупштине општине Милан Маунага, шеф кабинета Дејан Ромић и савјетник начелника Александра Матић-Тадић, саопштено је из општине Источно Ново Сарајево.

Делегација општине Источно Ново Сарајево истакла је да ова општина баштини традицију и чува сјећање на Гаврила Принципа и на покрет „Млада Босна“, како откривањем споменика у истоименом парку 2014. године, тако и организовањем манифестације „Принципови дани“.

Током дводневне посјете делегације су постигле договор да ће у наредном периоду посветити посебну пажњу заједничким културно-историјским манифестацијама с циљем очувања сјећања на хероја једног доба, оличења борбе за слободу и истину.

Гаврило Принцип рођен је 25. јула 1894. године у селу Обљај.

/Срна/