ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Додијељена канцеларија Удружењу “Мултипла склероза” Сарајевско-романијске регије

284

Поводом Међународног дана обољелих од мултипле склерозе, начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић додијелио је Удружењу “Мултипла склероза” Сарајевско-романијске регије канцеларију, како је и договорено на прошлогодишњем окупљању и обиљежавању.

Новоотворена канцеларија Удружења налази се на Тргу Републике Србије и у потпуности је опремљена од стране Општинске управе Источно Ново Сарајево.

Начелник Катић је са секретаром Удружења Зораном Тушевљаком и директором Здравствене установе “Мастер физикал” Бојаном Павловићем потписао Споразум којим се обезбјеђују бесплатни прегледи за лица обољела од мултипле склерозе, те третмани, уколико они буду неопходни.

Катић је истакао да је новоотворена канцеларије мали допринос раду овог удружења и подршка свим лицима обољелим од мултипле склерозе.

“На овај начин им дајемо подршку, да смо сви уз њих и да мислимо о њима”, рекао је Катић.

Он је додао и да ће бити финансирани сви трошкови који се односе на рад ове канцеларије, како би се олакшале потешкоће обољелих од ове аутоимуне болести.

“Циљ Општинске управе је да канцеларија буде управо на Тргу Србије, гдје се окупља свакодневно велики број људи, да приближимо све оне који су обољели од мултипле склерозе становништву и кажемо да је то болест које се не треба стидјети”, нагласио је Катић.

Катић је захвалио Здравственој установи “Мастер физикал”, која је заједно са општином обезбиједила бесплатне прегледе и третмане за све обољеле са подручја Источног Новог Сарајева, те истакао да је ово наставак досадашње добре сарадње.

Директор Здравствене установе “Мастер физикал” Бојан Павловић захвалио је Катићу за све што ова локална заједница чини за пацијенте са мултиплом склерозом, те поручио да ће и ова установа пружити свој максималан допринос побољшању квалитета живота и лијечења наших суграђана обољелих од ове аутоимуне болести.

Секретар Удружења “Мултипла склероза” Зоран Тушевљак захвалио је за додијељени простор Удружењу, јер ће оно сада, како је рекао, колико-толико моћи да функционише, те истакао да Удружење броји 220 чланова.

“До сада нисмо имали простор, нисмо се могли дружити, а ни комуницирати са осталим удружењима обољелих од мултипле склерозе у Републици Српској”, рекао је Тушевљак.

Говорећи о проблемима са којима се суочавају обољели од мултипле склерозе, Тушевљак је истакао да су то лијекови који су екстремно скупи, посебно код теже обољелих, а и тешко се долази до њих.