ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- До сљедеће године завршетак изградње објекaта за смјештај избјеглих и расељених

403

Изградња двије зграде на подручју општине Источно Ново Сарајево у које ће бити смјештена избјегла и расељена лица из колективних центара и алтернативних смјештаја биће завршена до сљедеће године, речено је на састанку начелника ове локалне заједнице Јована Катића и министра за избјегла и расељена лица у Савјету министара Милоша Лучића.

Лучић је након састанка новинарима рекао да је вриједност те двије зграде око 2.600.000 КМ.

Осим двије зграде, Лучић је нагласио да Министарство за избјегла и расељена лица на подручју Источног Новог Сарајева тренутно учествује у још три пројекта, од којих се два односе на изградњу и санацију цркава Свете Ангелине Српске у Тилави и Светог Варнаве на Врањешу, у вриједности око 35.000 КМ.

Лучић је најавио да ово министарство у наредном периоду планира покренути пројекат мапирања потреба социјално угроженог становништва у свим локалним заједницама, што ће омогућити да се зна тачан број интерно расељених и социјално угрожених лица која немају ријешено стамбено питање.

Он је поручио да ће Министарство у сарадњи са локалним заједницама у наредном периоду радити на рјешавању питања за сва лица која немају кров над главом.

Катић је рекао да је Лучића информисао о томе да је завршена тендерска процедура за извођење радова на саобраћајници на Тешановом брду, што заједнички финансирају општина Источно Ново Сарајево /78.000 КМ/ и Министарство за избјегла и расељена лица /30.000 КМ/.

/Срна/