ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Ева Цвитан из Хрватске побједница шаховског турнира

309

Прво мјесто на Међународном осмомартовском шаховском турниру за жене, који трећи пут организује Шаховски клуб „Славија“ у Источном Новом Сарајеву, заузела је Ена Цвитан из Хрватске, а друго Ана Бендераћ из Србије.

Шаховски клуб „Славија“ је за свих 17 шахисткиња из Србије, Хрватске, Црне Горе, Сјеверне Македоније и БиХ обезбиједио награде укупне вриједности 2.140 евра.

Директор турнира Јово Јањић истакао је да је турнир рејтингован, а такмичарке су имале на располагању 60 минута за размишљање током партије и додатних 30 секунди за сваки повучени потез.

Међународни осмомартовски шаховски турнир за жене свечано је отворила у петак, 4. марта, посланик у Народној скупштини Републике Српске Наташа Кулашинац, која је захвалила Шаховском клубу „Славија“ за пружање прилике женама да усаврше своју вјештину.

Она је истакла да овај турнир, који се трећи пут организује у Источном Сарајеву, представља најбољи начин за афирмисање женског спорта.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Источно Ново Сарајево Игор Ђокановић истакао је том приликом да ће ова локална заједница наставити да пружа подршку како Шаховском клубу „Славија“ тако и у организацији овог турнира, који представља један од важнијих спортских догађаја на подручју општине.

/Срна/