ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- За Дан Републике Српске биће развијена најдужа застава

1865

Општина Источно Ново Сарајево објавила је да ће на Дан Републике 9. јануара 2022. године у Дечанској улици развити, према званично доступним подацима, најдужу заставу у Европи, заставу Републике Српске и свих Срба.

„Сви заједно, становници Источног Сарајева и Републике Српске, уједињени као једно, носићемо заставу наше Републике онако како смо уједињени у мисли да је она наш дом и да је не дамо, него чувамо као највећу светињу. Као што је застава ткана нит по нит, тако су и у Републику Српску уграђени, један по један, животи хиљада Срба, наше браће, сестара, родитеља и дјеце, остављајући нам завјештање – да је чувамо, штитимо и с највећим поштовањем носимо у срцу, са заставом у руци“, саопштено је општине Источно Ново Сарајево.

Из ове локалне заједнице позивају грађане Источног Сарајева, и све оне који Републику Српску носе у срцу као највећу светињу и тековину оних који су најљепше године, дијелове тијела и породице оних који су животе дали да је створе да се 9. јануара у 12.30 часова окупе у Дечанској улици и да, метар по метар, развију заставу и обиље 30 година постојања Српске.

/Срна/