ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- За три пројекта спортско-рекреативне зоне око 968.000 КМ

360

У општини Источно Ново Сарајево у току је изградња вјештачког језера, спортско-рекреативне зоне и пјешачке и бициклистичке стазе, за шта је ова локална заједница обезбиједила око 968.000 КМ, рекао је Срни начелник Јован Катић.

Катић је истакао да је за другу фазу изградње вјештачког језера из буџета обезбијеђено око 350.000 КМ.

Он је напоменуо да је општина са групом понуђача „Радис“ и „Тестингелектро“ закључила уговор вриједан 229.191 КМ за нискоградњу која, између осталог, подразумјева изградњу стаза и тротоара, а рок за извођење је 60 дана од дана увођења у посао.

Катић је нагласио да је закључен и уговор од 73.813 КМ о постављању јавне расвјете, рок за извођење радова је 30 дана, као уговор о постављању урбаног мобилијара, за шта је обезбијеђено 44.740 КМ.

„Вјерујем да ће уговорени извођачи у наведеном року завршити радове. Видимо се за два мјесеца у новој оази за уживање“, поручио је Катић.

Он је напоменуо да је у току изградња спортско-рекреативне зоне у Чичи, вриједности 418.860 КМ, а рок за извођење радова је 60 дана.

„Завршетком овог пројекта наши грађани ће до јесени добити модерну зону за спорт, рекреацију и одмор“, поручио је Катић.

Катић је рекао да се на спортско-ректретивну зону наслања и изградња пјешачке и бициклистичке стазе која ће ићи од предузећа „Махагони“ до насеља Топлик.

„Вриједност прве фазе овог пројекта је око 200.000 КМ“, рекао је Катић.

/Срна/