ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Изградња трговачког центра „Лидл“?

898

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево једногласно су данас усвојили Одлуку о приступању изради измјене дијела Регулационог плана „Центар један – Секција М“, гдје би, према још незваничним информацијама, требало да буде изграђен њемачки трговачки центар „Лидл“.

Начелник општине Јован Катић рекао је новинарима да је то дио локације на којој је требало да буде изграђен ауто-салон „Мерцедес“, а који готово 20 година у централном дијелу општине стоји неизграђен.

„Нама се почетком овог мјесеца јавио приватни инвеститор Сити мол из Бијељине који је од претходног власника купио ову локацију. Општини се обратио са иницијативом за измјену регулационог плана за изградњу трговачког центра Лидл. Ми смо сматрали да не желимо одуговлачити са тим процесом јер бисмо били сретни да такав трговачки ланац дође у Источно Ново Сарајево“, нагласио је Катић.

Катић је појаснио да општина није та која одређује чији ће трговачки центар бити изграђен на тој локацији, већ се само одређује о иницијативи власника земљишта који је навео да жели да се измјени регулациони план и прилагоди изградњи трговачког центра.

„Хоће ли Лидл доћи у Источно Ново Сарајево или не, ми о томе не одлучујемо. Ми не желимо да стопирамо тај процес и наравно да ћемо прилагодити тај регулациони план и надати се да ће овај трговачки ланац доћи у нашу општину“, истакао је Катић.

Фирма „Сити мол“ из Бијељине се са иницијативом за измјену дијела Регулационог плана „Центар један“ општини Источно Ново Сарајево обратила 5. августа.

У образложењу приједлога ове одлуке наведено је да се предметна иницијатива односи на измјену првобитно планиране изградње ауто-салона, на начин да се измјеном омогући изградња пословног објекта за потребе трговачког ланца „Лидл“ и изградња стамбено-пословног објекта.

Одборник СДС-а Стефан Игњатовић рекао је да су на данашњој сједници затражили да на паркингу код Дома здравља за грађане буду обезбијеђена додатна бесплатна паркинг-мјеста.

Игњатовић је навео и да су од начелника Катића добили обећање да ће парк Гаврило Принцип ускоро бити реновиран.

/Срна/