ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Изложба дигиталних фотографија Дарка Ковачевића отворена до 7. октобра

351

Изложбу првог циклуса дигиталне фотографије под називом „Фронт“ Дарка Ковачевића из Источног Сарајева сви љубитеље ове врсте умјетности могу погледати до 7. октобра у општини Источно Ново Сарајево.

Изложба је отворена синоћ угоститељском објекту „Мистер Елефант“ (MrElephant) у оквиру платформе „Култура под маскама“ и приказује прву серију фотографија из циклуса „Концерт концепт“.

Ковачевић је на отварању изложбе рекао Срни да се већ 20 година аматерски бави дигиталном фотографијом у чему је жанр концертне фотографије један од најважнијих аспеката.

„Будући да гомила тих фотографија стоји у празним хард-дисковима и фолдерима, одлучио сам се за концепт изложбе који је планиран у три дијела. Ово је први дио и зове се Фронт будући да су на фотографијама приказани портрети извођача који на концертима дјелују у првом плану извођачке интеракције с публиком“, рекао је он.

У наредних девет мјесеци, каже Ковачевић, биће реализоване и друге двије изложбе, са позадинским музичарима и приказивањем бине у цјелини.

Према његовим ријечима, велика је разлика гледати неку фотографију на рачунару или гледати је као одштампану на зиду, додајући како сматра да велики број слика које посједују, ипак, треба да буду виђене.

Ковачевић је најавио могућност одржавања изложбе портрета у Културном центру у Источном Новом Сарајеву, што ће зависити од епидемиолошке ситуације у наредном периоду.

Отварању изложбе, која је одржана у складу са прописаним епидемиолошким мјерама, присуствовало је доста посјетилаца, међу којима су била и поједина лица која су приказана на изложеним фотографијама.

Ковачевић, који је доцент за енглески језик на Електротехничком факултету Универзитета Источно Сарајево, наглашава да се дигиталном фотографијом бави аматерски.

/Срна/