ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Катић и Милићева потписали споразум о сарадњи

514

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић и декан Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајево Весна Милић потписали су споразум о сарадњи између општине и факултета, који се односи на суфинансирање трошкова студирања на овој високошколској установи.

Према споразуму, Општинска управа ће с циљем подстицаја уписне политике додијелити 5.000 КМ за потребе Пољопривредног факултета.

Обавеза факултета је да додијељена средства утроши на стипендирање пет студената из Републике Српске, који упишу прву годину на студијском програму Пољопривреда.

Катић и Милићева су током данашњег састанка разговарали о раду и потребама факултета, као и о могућностима унапређења пољопривредне производње на подручју ове локалне заједнице, саопштено је из општинске управе.

Милићева је информисала Катића и о активностима у претходном периоду у домену наставног процеса, условима студирања на факултету, те су заједно посјетили и савремене лабораторије факултета.

Катић је истакао велико задовољство нивоом развоја Пољопривредног факултета и пружио подршку свим активностима које промовишу активније учешће академске заједнице у развоју локалне заједнице, путем заједничких пројеката, наведено је у саопштењу.

/Срна/