ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Катић угостио делегације пријатељских и братских општина

296

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић данас је поводом крсне славе – Спасовдана и обиљежавања 30 година од настанка ове општине угостио делегације пријатељских и братских општина и градова из Републике Српске, Србије и Црне Горе, са којима је размијенио искуства у развоју локалних заједница.

Катић је након састанка са делегацијама Врања, Требиња, Уба, Чукарице, Блаце и Никшића захвалио за долазак и изразио задовољство јачањем пријатељства, те навео да су размијенили информације о томе шта се ради у Источном Новом Сарајеву и у другим срединама, а може се овдје примијенити.

Као конкретне примјере сарадње са братским и пријатељским општинама, Катић је истакао Будву, јер су се братимила удружења добровољних давалаца крви и спортски колективи.

„Имамо добру сарадњу са Убом, братимили смо се прије шест година и из тог односа је кренула добра сарадња два комунална предузећа. Братимиле су се и основне школе, остварена је добра сарадња центара за културу, а спортисти из Источног Новог Сарајева одлазили су на припреме у Уб. Са Чукарицом имамо 20 година братску и добру сарадњу“, нагласио је Катић.

Предсједник општине Блаце Иван Бургић подсјетио је да је након потписивања повеље о братимљењу успостављена сарадња у области културе, а нада се да ће бити проширена размјеном искустава о реализацији капиталних пројеката.

„Културно-уметничка друштва из општине Источно Ново Сарајево гостовало је код нас у Блацама на највећој манифестацији која се дешава у округу – Данима шљиве, док је наше аматерско позориште било гост код вас. Надамо се да ћемо ову сарадњу и унаприједити“, рекао је Бургић новинарима.

Он је додао да је пријатно изненађен великим бројем пројеката који се реализују на подручју општине Источно Ново Сарајево.

Потпредсједник општине Никшић Зоран Томић одушевљен је брзином развоја Источног Новог Сарајева с обзиром на то да је ова локална заједница формирана прије 30 година.

„Овакав убрзан развој мора бити на понос свим грађанима. Драго ми што смо успоставили сарадњу на различитим пројектима која ће бити на добробит грађана Никшића и Источног Новог Сарајева“, навео је Томић.

Одборник Скупштине општине Чукарица Вук Јанковић подсјетио је да су Чукарица и Источно Ново Сарајево најстарије побратимске општине, те исказао задовољство да им је домаћин показао велики развој општине и сјајан рад.

/СРНА/