ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Књижевно вече Снежане А. Топаловић

296

Матична библиотека Источно Сарајево организује књижевно вече Снежане А. Топаловић, 16. март 2023. године, са почетком у 19.00 часова у Интернет читаоници.
О књигама „Удахнуто дјетинство“ и „Џепови пуни звијезда“ Снежане А. Топаловић говориће Дејан Спасојевић, уредник и издавач, и Марица Батинић.

Снежана А. Топаловић је већ својом првом збирком „Удахнуто дјетињство“ показала да је својим приповједачким даром далеко надрасла „инстант интернет писце“, а приповијеткама у другој књизи „Џепови пуни звијезда“, доказује да је зрео приповједач.

Књиге Снежане А. Топаловић враћају нас у дјетињство у вријеме другачијег, једноствнијег и безбрижниојег живота.
Још у првој збирци прича „Удахнуто дјетињство“, ауторка Снежана Алексић Топаловић освјежила је нашу књижевност нечим топлим, драгим, познатим, а ипак – потпуно новим. Теме су препознатљиве, биране из разних догађаја који испуњавају живот, али је ново гледиште на живот, као и колорит различитих стилова говора, суптилни цинизам ауторке, бујица слојевитих емоција које су приче из ,,Дјетињства“ пробудиле у читаоцима.

У другој књизи можемо да препознамо неке старе ликове, да упознамо нове, а свима им је заједничко што су толико стварни да их, све осјећате као да се са њима дружите док пролазе кроз своје животне путање. Читалац пожели да разговара са Снежаниним јунацима, да утјеши тужне, охрабри неодлучне, да се гласно насмије са веселима.

Снежана А. Топаловићева је рођена у Сарајеву 1980. а почела је да пише још као средњошколка и до сада је издала збирку прича „Удахнуто дјетињство“ и другу „Џепови пуни звијезда“ награђену на петим „Дринским књижевним сусретима“ у Зворнику.

Топаловићева је један од оснивача Клуба-друштва поштовалаца умјетности „Планета књига“ у Бијељини.

/Матична библиотека Источно Сарајево/