ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Лазар Матић најбољи спортиста општине

485

Члан Џију-џицу клуба „Славија“ Лазар Матић проглашен је за најбољег спортисту општине Источно Ново Сарајево у 2020. години, а Џудо клуб „Рандори“ за најуспјешнији спортски колектив.

На овогодишњем избору најбољих спортиста, друго мјесто заузео је џудиста Лав Дивљан из Џудо клуба „Рандори“, а треће млада џудисткиња Џудо клуба „Славија“ Миа Зуровац.

За најуспјешнијег спортског радника изабран је Ранко Чубрило из Шаховског клуба „Славија“, а титула најуспјешнијег тренера за 2020. годину припала је Милану Миовчићу из Фудбалског клуба „Славија.

Признања су уручена и најперспективнијим спортистима – Анђели Ждрале из Џију-џицу клуба „Славија“, Ани Шкиљевић из Џудо клуба „Славија“, Лани Ерић из Џудо клуба „Рандори“, Иви Бугарин из Одбојкашког клуба „Славија“, Кристини Љубоје из Атлетског клуба „Источно Сарајево“ и Наталији Ковачевић из Џудо клуба „Лунако“.

Међу перспективним спортистима су Стефан Ковачевић из Карате клуба „Славија“, Павле Готовац из Џију-џицу клуба „Славија“, Дарко Топаловић из Џудо клуба „Рандори“, Никола Шекарић из Клуба борилачких вјештина „Кобра“, Филип Џино из Спортског клуба „Темпо“, Душан Крстовић из Клуба малог фудбала „Танго“, Никола Марковић из Шаховског клуба „Славија“, Живко Дамјановић из Омладинског кошаркашког клуба „Славија“, Петар Дабић из Фудбалског клуба „Славија“ и Марко Мастиловић из Мачевалачког клуба „Романија“.

Уручена су признања и за најуспјешније спортисте по гранама спорта, те је у категорији „малог фудбала“ најбоље осцијењен Бојан Поповић из Клуба малог фудбала „Танго“, Срђан Лаловић из Омладинског кошаркашког клуба „Славија“, Милица Рундић из Одбојкашког клуба „Славија“, Лазар Ждрале из Џудо клуба „Рандори“ и Лука Бојанић из Џију-џицу клуба „Славија“.

Најбоља каратисткиња у прошлој години је Марина Куртеш из Карате клуба „Славија“, а најбоље оцијењена у пливању је Маргита Латиновић – Пејовић из Пливачког клуба „Славија“.

Признање „Горан Иванковић“ за посебан допринос спорту додијељено је Даниелу Блажићу из Џију-џицу клуба „Славија“

„Избор најбољих спортиста општине Источно Ново Сарајево за 2020. годину“ одржан је у спортској дворани “Славија”, без присуства публике због тренутне неповољне епидемиолошке ситуације.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић на почетку овогодишњег избора најбољих спортиста обратио се присутним, те истакао да и у оваквим условима морамо наћи начин да рад спортиста наградимо, јер они то заслужују.

Катић је рекао да је ово била тешка година за све, али да упркос пандемији вируса корона живот не треба да стане, те подсјетио да ће новоизграђена спортска дворана ускоро бити отворена и најавио три значајна спортска догађаја, која ће бити организована ове и сљедеће године. То су учешће у организацији Свјетског првенства у бициклизму, Европско првенство у боску за школарце и Европско првенство у фудбали за жене 2022. године.

Он је подсјетио да је са Фудбалским савезом БиХ договорена реконструкција стадиона Фудбалског клуба “Славија”, како би идуће године на њему могле бити игране планиране утакмице.

Он је свим награђеним спортистима пожелио пуно успјеха у даљем раду, и поручио да су млади будућност наше општине и снажан покретач развоја нашег друштва.

/општина Источно Ново Сарајево/