ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Наредне године инвестира се више од 30 милиона КМ

454

У општину Источно Ново Сарајево у наредној години биће инвестирано више од 30 милиона KМ, рекао је начелник Јован Kатић и оцијенио да ће ова локална заједница сигурно бити број један у Републици Српској по нивоу инвестиција.

Kатић је навео да ова општина има велику подршку Владе, српског члана Предсједништва БиХ, републичких институција и свих министарстава, те сматра да је ово посебан дан због посјете највиших званичника Републике Српске.

“Посјетио нас је неко ко подржава све добре ствари које се дешавају у овој општини, а њих је заиста доста. Kада дођу мислим да су поносни да виде све оно што се радило јер су они једним великим дијелом заслужни за све то”, рекао је Kатић и додао да су их данас посјетили искрени и прави пријатељи не само општине него и свих грађана Источног Новог Сарајева.

Он је навео да је на састанку предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије упознао о свим инвестицијама које ће се реализовати наредне године.

Ријеч је о пројектима изградње студенског дома, зграде Ректората и Музичке академије који су вриједни око 20 милиона KМ, а финансира их Влада Републике Српске, те о изградњи основне школе за коју до краја године треба да се распише јавна набавка.

“Увјерени смо да ћемо до почетка наредне школске године да уселимо наше малишане у нову основну школу вриједну 4,5 милиона KМ, што финансира Влада Републике Српске”, напоменуо је Kатић.

Kатић је навео да је један од важних пројеката и изградња позоришта који је вриједан 2,2 милиона KМ, од чега Влада финансира милион, а остатак општина.

Он је најавио да је сједница Скупштине општине у петак и нада се да ће предложени буџет добити подршку свих одборника. “Ово је историјски буџет јер буџет од 20 милиона је нешто што се до сада није дешавало. Ријеч је о развојном буџету и пројектима, улагаћемо у саобраћајнице, јавну расвјету и објекте културе”, рекао је Kатић.

/Срна/