ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Наступом „Циркуских аниматора“ отворена манифестација „Љето у Источном Новом Сарајеву 2022“

345

Манифестација „Љето у Источном Новом Сарајеву 2022“ синоћ је отворена наступом „Циркуских аниматора“ из Новог Сада на Тргу Републике Србије.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је новинарима да ће манифестација трајати 25 дана и да се нада да ће бити дупло боља од прошлогодишње.

Он је истакао да је ова манифестација одлична прилика за промоцију Источног Новог Сарајева, те подсјетио да је први пут одржана прошле године и да су у протеклих годину дана уложили пуно труда да припреме.

Он је додао да је амбиција да манифестација напредује и расте, те да се обогати новим садржајима за све суграђане, од најмлађих до најстаријих.

„За ову годину припремили смо садржаје који ће се одвијати на тргу, у Парку великана, на Тврдимићима, код Електротехничког факултета, те у Парку Гаврило Принцип“, прецизирао је Катић.

Он је увјерен да ће сви посјетиоци, а најаве су да ће их бити из цијеле Републике Српске и Федерације БиХ, наћи нешто за себе међу планираним садржајима.

Катић је посебно задовољан присуством великог броја људи, нарочито младих и додао да очекује да ће тако бити током цијелог трајања „Љета у Источном Новом Сарајеву“.

Начелник Источног Новог Сарајева уручио је породицама са више дјеце са подручја ове општине картице које омогућавају попуст за куповину у више продавница.

„Кажу да смо општина младих, у коју долазе млади брачни парови и рађају се дјеца, а ово је начин да подржимо вишечлане породице“, закључио је Катић.

Манифестација траје до 27. августа, а предвиђен је богат културно-забавни, музички и спортски програм за све генерације.

/Срна/