ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Нису изабрани одборници за Скупштину града Источно Сарајево

827

Скупштина општине Источно Ново Сарајево на данашњој сједници није изабрала одборнике за Скупштину града Источно Сарајево јер од Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ није добила овјере кандидатске листе.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је новинарима након сједнице да нису испуњени технички услови за избор одборника, па је та тачка скинута са дневног реда.

Катић је истакао да су на данашњој сједници усвојили приједлог Одлуке о приступању изради Стратегије развоја општине Источно Ново Сарајево за период од 2021. до 2030. година.

Он је нагласио да је то један стратешки и можда најбитнији документ који ова Скупштина усваја и који ће да одреди циљеве развоја општине.

„У наредном периоду ћемо формирати тим који ће се бавити привредном, друштвеном инфраструктуром, развојем и јавним услугама, инфраструктуром и животном средином, те дефинисати стратешки правац развоја општине до 2030. године“, истакао је он.

Катић је нагласио да су одборници данас усвојили приједлог Одлуке о висини пореске стопе пореза на непокретност за 2021. годину.

„Имајући у виду изазове са којима су се грађани сусрели у протеклој години пандемије, пореска стопа није увећана, те остаје на истом нивоу као протекле године, 0,10 одсто иако су сусједне општине знатно повећале ту стопу“, рекао је Катић.

/Срна/