ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Обиљежена 31 година од формирања мјешовитог артиљеријског дивизиона

212

Некадашњи припадници Мјешовитог артиљеријског дивизиона Прве сарајевске бригаде Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске обиљежили су 31 годину од формирања ове јединице.
Тим поводом служен је парастос за погинуле борце у цркви Светог великомученика Георгија на Врацама и положени вијенци код централног крста на Војничком гробљу.

Командант јединице Душан Шкрба изразио је задовољство што се некадашњи припадници ове јединице традиционално окупљају како би се присјетили сабораца који су положили животе у темеље Републике Српске.

У име општине Источно Ново Сарајево вијенац је положио потпредсједник Скупштине општине ове локалне заједнице Милан Маунага.

Мјешовити артиљеријски дивизион Прве сарајевске бригаде бројао је 610 припадника који су током Одбрамбено-отаџбинског рата били ангажовани на свим ратиштима Сарајевско-романијске регије.

Након формирања Дринског корпуса Војске Републике Српске почетком 1993. године 210 припадника тог дивизиона са борбеном техником упућено је у новоформирани корпус.

/Срна/