ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Око 1.450 малишана добило новогодишње пакетиће

258

Општина Источно Ново Сарајево уприличила је данас традиционалну подјелу око 1.450 новогодишњих пакетића малишанима са подручја ове локалне заједнице.

Најмлађи суграђани имали су прилику и да уживају у пригодном забавном програму који су за њих приредили чланови Студентског позоришта Пале.

Портпарол општине Тамара Ракановић рекла је новинарима да је обезбијеђено око 1.450 новогодишњих пакетића, од чега су 350 припремили ученици Средње школе „28. јуни“, којима је овом приликом и захвалила за спроведену акцију.

Новогодишње пакетиће добили су полазници вртића „Маца“, „Вратите нам осмијех“ и „Патријарх Павле“, ученици Основне школе „Свети Сава“, корисници Центра за социјални рад Источно Ново Сарајево, као и дјеца која не похађају поменуте установе, а имају пребивалиште у Источном Новом Сарајеву.

Подјела новогодишњих пакетића организована је у оквиру манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“.

Сутра је планиран почетак Божићног турнира у футсалу, који ће трајати до 13. јануара.

Прослава дванаестог рођендана Дјечије библиотеке најављена је за сриједу, 28. децембра, у 12.00 часова, а од 19.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево планиран је Новогодишњи концерт ученика основне музичке школе.

У оквиру манифестације предвиђена је и Божићна академија 4. јануара у 19.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево.

На Бадњи дан, 6. јануара, у 9.00 часова биће служена литургија у Храму Светог Варнаве Хвостанског на Врањешу и у Цркви Светог великомученика Георгија у Миљевићима, као и вечерња служба и освештење Бадњака од 17.00 часова на Врањешу и у 18.00 часова у Миљевићима.

За Божић ће бити уприличена поноћна литургија у храму на Врањешу и цркви у Миљевићима, док ће у цркви у Миљевићима литургија бити служена и у 8.00 часова.

Свечани дефиле улицама Источног Новог Сарајева, поводом Дана Републике Српске – 9. јануара, најављен је за 14.00 часова, а у 18.00 часова планирана је изложба „Живи сјећање“ у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Концерт Полицијског оркестра Министарства унутрашњих послова Републике Српске биће одржан истог дана у 19.00 часова на Тргу Републике Србије.

У уторак, 10. јануара, најављен је концерт „Српска у срцу“ у Културном центру Источно Ново Сарајево са почетком у 19.00 часова.

Завршног дана манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“ у петак, 13. јануара, поводом православне Нове године најављен је концерт Банета Мојићевића на Тргу Републике Србије, са почетком у 22.00 часа.

/Срна/