ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Општинско руководство у посјети Врању

379

Руководство Општинске управе Источно Ново Сарајево, предвођено начелником општине Јованом Катићем и предсједником Скупштине општине, Ведраном Јованчићем, претходних дана боравило је у посјети граду Врање, Република Србија.

Катић и Јованчић одазвали су се позиву удружења Добровољних давалаца крви сарајевско – романијске регије и Удружења добровољних давалаца крви Полицијске управе у Врању, која су данас потписали Повељу о братимљењу удружења.

Овом приликом руководство је посјетили и Градску управу града Врање, гдје су их дочекали замјеница градоначелника Зорица Јовић и предсједник Скупштине, др Дејан Тричковић. Током састанка било је ријечи о унапријеђењу односа наше двије локалне заједнице, које уназад годинама његује пријатељске односе. На састанку је договорена интензивирана сарадња у наредном периоду, посебно у областима образовања, спорта и културе.

Такође, посјетили су и Градско позориште „Бора Станковић“, те са директором Ненадом Јовићем разговарали о великом отворењу позоришта у Источном Новом Сарајеву текуће године, као и о сарадњи наша два позоришта у будућности.

У наставку посјете, одржан је састанак и са начелником ПУ Врање, након којег руководство наше општине даље наставља пут за Београд, гдје покреће активности око израде пројекта изградње најављеног базена у Источном Новом Сарајеву.

Начелник Катић изразио је захвалност домаћинима из Врања на дивном гостопримству, те поручио да вјерује да ће и будућа сарадња бити баш као и посјета – на велико задовољство.

/општина Источно Ново Сарајево/