ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Општинско руководство са Карађорђевићима

434

Руководство општине Источно Ново Сарајево упознало је принца Филипа и принцезу Даницу Карађорђевић о историји ове локалне заједнице, њеном развоју и функционисању, али и о чињеници да је Сарајевско позориште једно вријеме носило назив Позориште „Краља Петра Другог“.

Предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево Ведран Јованчић пожелио је срдачну добродошлицу гостима истакавши да је велика част и привилегија угостити српску краљевску породицу.

Замјеник начелника Александар Костовић породицу Карађорђевић упознао је са чињеницом која се прећуткује о називу Позоришта „Краља Петра Другог“ и тим поводом уручио им поклон – оригиналну стару фотографију на којој су сви глумци овог театра из тог периода, саопштено је из општине Источно Ново Сарајево.

Принцеза Даница и принц Филип су истакли да су у протеклих неколико дана увидјели да и даље постоји јака веза народа Републике Српске који је са посебном страшћу привржен српској краљевској породици те да су пријатно изненађени.

У наставку посјете породица Карађорђевић, у пратњи општинског руководства, посјетила је ново позориште у изградњи у Источном Новом Сарајеву, Трг Републике Србије и Градски парк „Гаврило Принцип“, наведено је у саопштењу.

/Срна/