ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Отворена изложба „Осам вијекова Митрополије дабробосанске“

462

У Културном центру Источно Ново Сарајево отворена је изложба „Осам вијекова Митрополије дабробосанске“ Школе иконописа при Православном центру за младе Митрополије дабробосанске „Свети Петар Сарајевски“.

Изложба је, с благословом НЈеговог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома, постављена са циљем обиљежавања јубилеја осамсто година од оснивања ове епархије, тада Дабарске епископије.

Дабарску епископију основао је Свети Сава, први српски архиепископ у дабарској области са сједиштем у манастиру Бања на Лиму.

Изложбу, која је отворена јуче, чине радови полазника школе иконописа – иконе, пејзажи цркава, као и портрети митрополита дабробосанских.

Изложба је отворена до 5. јануара 2022. године.

Православни центар за младе захвалио је Министарству културе и информисања Србије, Министарству цивилних послова у Савјету министара, Секретаријату за вјере Владе Републике Српске, граду Источно Сарајево, општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, те компанији „Витинка“, који су помогли одржавање изложбе и рад Православног центра за младе.

/Срна/

Фото: Културни центар Источно Ново Сарајево