ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Петричевић у посјети општини

262

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић позвао је привреднике из Републике Српске да аплицирају на јавни позив за додјелу подстицаја за мала и средња предузећа, за шта је Министарство ове године издвојило 1,5 милион КМ.

„Све је то с циљем подршке нашој привреди како би наши привредници били још конкурентнији и продуктивнији у процесима производње и како би одговорили на бројне захтјеве на домаћем и европском тржишту“, изјавио је Петричевић новинарима у Источном Новом Сарајеву.

Петричевић је истакао да је циљ Министарства да се упозна са привредном активности у свим локалним заједницама, као и да привредницима пружи сву неопходну помоћ.

Он је рекао да је са начелником општине Источном Новом Сарајево Јованом Катићем разговарао о програмима које Министарство спроводи, како у овој тако и у претходним годинама.

„Циљ нам је да кроз подршку коју спроводимо континуирано трећу годину, прије свега у набавци савремене опреме у прерађивачкој индустрији, упознамо наше привреднике са оним што радимо“, рекао је Петричевић.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић новинарима је рекао да је Министарство привреде и предузетништва у протеклих неколико година активно помагало привредне субјекте на подручју ове локалне заједнице.

Он је додао да је грађевинарство најразвијенији сектор привреде у Источном Новом Сарајеву, те да ова област има потенцијал да се и даље развија.

„Ми смо локална заједница са највећим бројем отворених предузетничких радњи по глави становника и сваке године биљежимо повећање броја занатских радњи које могу аплицирати на ове пројекте које Министарство расписује“, истакао је Катић.

Божо Бобић, директор компаније „Бобограф“, која се бави дигиталним комуникацијама и тренутно запошљава 44 радника, изразио је наду да ће уз помоћ Министарства привреде и предузетништва добити опрему неопходну за излазак на инострано тржиште, чиме би се отворила нова радна мјеста у овој фирми.

Петричевић се приликом данашње посјете Источном Новом Сарајеву састао са Катићем, те обишао производне погоне фабрика „Бобограф“ и „Те фактори“.

/Срна/