ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Промоција књиге о њемачким ратним извјештајима Борислава Глишића

299

Матична библиотека Источно Сарајево организује данас промоцију књиге „Њемачки ратни извјештаји из Националног архива у Вашингтону: ко је с ким имао војну сарадњу и када“, коју је приредио новинар и публициста из Бањалуке Борислав Глишић.

Књига обједињује њемачке ратне документе које су заплијенили савезници након побједе над Хитлером и уласка у Берлин, а односе се на ратне прилике у Југославији 1941-1945. године, саопштено је из Матичне библиотеке.

Документи, дати упоредо на њемачком језику и у преводу на српски, чињенично показују ко је с ким и када сарађивао за вријеме Другог свјетског рата.

„Читаоцу књиге стављено је на увид 150 њемачких докумената са одговарајућим архивским ознакама, који су класификовани у три цјелине – њемачки документи о партизанима /НОВЈ/, њемачки документи о четницима /ЈвуО/ и њемачки документи о усташама односно формацијама Независне Државе Хрватске укључивши и припаднике квислиншких муслиманских јединица као цвијета хрватства„, наводе из Библиотеке.

Промоција ће бити одржана у Интернет читаоници Матичне библиотеке у 18.00 часова, а медији заинтересовани за промоцију са приређивачем књиге могу разговарати у 17.45 часова.

/Срна/