ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Разноврсни садржаји поводом Дана и крсне славе општине

540

Поводом Дана и крсне славе општине Источно Ново Сарајево Вазнесења Господњег – Спасовдана,  у сриједу, 9. јуна биће одржана Свечана Спасовданска академија на Тргу Републике Србије, након чега ће бити свечано отворена и пуштена у функцију нова спортска дворана у овој општини.  Најављено је да ће свечаној академији, која ће почети у 18 часова, и отварању дворане присуствовати предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Раније у току дана, руководство општине предвођено начелником Јованом Катићем одржаће састанак са представницима Града Требиња од 10:30 часова, док ће у 12:30 ће бити отворена „Херцеговачка кућа“ у простору нове спортске дворане на Тргу Србија.

Истог дана, у 14:00 часова начелник општине Источно Ново Сарајево угостиће делегацију општине Будва, а изјаве за медије предвиђене су на Тргу Србија након састанка.

Предвиђено је да тог дана буде одржана и акција добровољног даривања крви у новоизграђеној спортској дворани (од 15:00 часова).

На дан Вазнесења Господњег, Спасовдан, у храму Светог Великомученика Георгија у Миљевићима биће служена Света литургија у 09:00 часова, након чега ће у порти храма бити одржана литија и служен коктел (након литургије, од 10:30 часова).

Представници општине Источно Ново Сарајево ће у 12:00 часова положити вијенце и одати почаст погинулим борцима испред споменика „Слава српском борцу“, прекопута зграде општине.

Током вечери, 10. јуна, од 19:00 часова, у фоајеу Културног центра, биће одржана изложба фотографија „ИНСпирација“ и додјела награда ауторима фотографија. 

У 19:30 часова на Тргу Републике Србије планиран је концерт Културно-умјетничког друштва „Славија“ из Источног Новог Сарајева.

Општина Источно Ново Сарајево прославиће Дан и крсну славу Вазнесење Господње – Спасовдан ове године у скромнијим условима због пандемије вируса корона, али уз разноврстан програм.