ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Састанак Катића са изборним званичницима

480

У просторијама Општинске управе Источно Ново Сарајево данас је одржан састанак са представницима Удружења изборних званичника у БиХ.

Удружење имплементира пројекат под називом „Партиципативно буџетирање“ од 01. јануара до 31. децембра текуће године.

Ради се о иницијативи која се проводи у сарадњи са Међународном организацијом за миграције (ИОМ) у оквиру пројекта Подршка младима у локалним заједницама у БиХ, који подржава Влада Уједињеног Краљевства, саопштено је из општине Источно Ново Сарајево.

Начелник општине Јован Катић и предсједник Скупштине општине Ведран Јованчић разговарали су са представницима пројекта на челу са директором Ернесом Јусовићем о могућностима заједничке сарадње, када су у питању активности за стварањем повољног окружење за активно учествовање и узајамну сарадњу грађана, политичких представника и државних службеника.

Важан фактор за учешће грађана у јавном животу заједнице јесте да им се да могућности да учествују у процесу доношења одлука. Циљ је да се млади ангажују у разматрању и доношењу одлука у расподјели удјела у општинском буџету.

Представници Удружења, истакли су да им је примарни циљ укључивање грађана у процес одлучивања на локалном нивоу.

Принцип партиципативног буџетирања (ПБ) може побољшати транспарентност рада, док грађани кроз овај процес могу понудити своје идеје и пројекте које сматрају корисним за заједницу и мисле да би требали бити подржани кроз буџет општине.

/oпштина Источно Ново Сарајево/