ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Сви уз Магдалену! – Препуна сала Културног центра у Источном Сарајеву на хуманитарном концерту

425

У пуној сали Културног центра Источно Ново Сарајево одржан је хуманитарни концерт за Магдалену Влашки из Трнова која болује од тумора и тренутно се налази на лијечењу у Београду.

Концерт организује Асоцијација средњошколаца у БиХ, а координатор локалног тима у овој организацији Анастасија Бољак рекла је да ће на концерту наступати КУД “Славија”, КУД “Јахорина”, КУД “Братство”, Плесни студио “Фуего”, те музички састав „Катера“.

Доротеа Зорановић, гласноговорник у АсуБиХ рекла је да јој је драго што је на концерт дошло много грађана из градских општина Источног Сарајева.

Биљана Ристић, предсједник КУД-а „Братство“, рекла је да је Магдалена члан КУД-а „Јахорина“ из Трнова те да ће њени другари вечерас извести двије кореографије.

„На концерту учествује и КУД- „Братство“ и увијек учествујемо у хуманитарним акцијама, иако се надамо да их у будућности неће бити у нашем граду. Вољели бисмо да се окупљамо другим поводом, пјевамо и играмо, а не како бисмо прикупљали новац за болесну дјецу“, рекла је она.

Лука Новосел, члан музичког састава „Катера“ рекао је да му је задовољство учествовати на хуманитарном концерту за суграђанку Магдалену, те да се нада да ће бити прикупљено довољно средстава за њено лијечење.

Магдалена Влашки се болује од тумора и налази се на лијечењу у болници „Тиршова“ у Београду. Одстрањен јој је дио тумора, а наредних петседмица Магдалену очекује хемотерапија и зрачење.

У Центру за културу у Трнову у наредном периоду биће организована још једна акција прикупљања новчаних средстава за Магдаленин наставак лијечења.

/Катера/

фото: Катера