ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Снежана Алексић Топаловић представила двије збирке прича

241

Снежана Алексић Топаловић представила је вечерас у Источном Сарајеву двије збирке прича – „Удахнуто дјетињство“ и „Џепови пуни звијезда“.

Топаловићева је рекла новинарима да у својим приповијеткама обрађује свакидашње теме и говори о „обичним“ људима и њиховим необичним судбинама.

„То су људи које срећемо сваког дана и зато читаоци препознају моје ликове. Ријеч је јунацима који говоре о неким прошлим временама када су људи били честити и уважавале су се неке потпуно другачије ствари. Покушавам да то сачувам од заборава будућим генерацијама“, истакла је Топаловићева.

Она је додала да је збирка „Џепови пуни звијезда“ награђена на Дринским књижевним сусретима у Зворнику.

Главни уредник Издавачке куће „АСоглас“ из Зворника Дејан Спасојевић рекао је да је збирка „Удахнуто дјетињство“ 2019. године проглашена за најбољу књигу у издању ове куће, а да су „Џепови пуни звијезда“ били најчитанија књига у прошлој години.

„Књига Удахнуто дјетињство је добро обликована збирка прича, углавном истинитих, гдје је ауторка многе приче из народа обликовала и дала им књижевну форму са доста емотивних порука, што их чини драгоцјеним. О Снежаниним причама не треба много говорити, него их треба читати и препричавати јер су импресивне“, истакао је Спасојевић.

Он је навео да су критике добре и за другу збирку, те да мисли да ће и она имати запажен пријем код читалаца.

Библиотекар у Матичној библиотеци Источно Сарајево Слађана Братић навела је да се у овој установи труде да промовишу домаћу кљижевност и ауторе из Републике Српске.

Братићева је изразила задовољство што имају прилику да представе књижевна дјела Топаловићеве за коју је истакла да је веома квалитетан аутор који пише из срца и душе.

Снежана Алексић Топаловић рођена је 1980. године у Сарајеву, а живи и ствара у Бијељини. Један је од оснивача Клуба-друштва поштовалаца умјетности „Планета књига“ у овом граду.

/Срна/