ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Сутра почиње „Зима у Источном Новом Сарајеву“

387

Манифестација „Зима у Источном Новом Сарајеву“ званично ће почети сутра концертом Цеце Ражнатовић, а током трајања до 14. јануара предвиђене су бројне активности, најављено је из Општинске управе.

Почетак концерта предвиђен је за 21.00 час у новој спортској дворани на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву.

У понедјељак, 26. децембра, биће организована Дјечија Нова година у спортској дворани у 14.00 часова, а у уторак, 27. децембра, ће почети Божићни турнир у футсалу, који траје до 13. јануара.

Прослава дванаестог рођендана Дјечије библиотеке најављена је за сриједу, 28. децембра, у 12.00 часова, а од 19.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево планиран је Новогодишњи концерт ученика основне музичке школе.

У оквиру манифестације предвиђена је и Божићна академија 4. јануара у 19.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево.

На Бадњи дан, 6. јануара, у 9.00 часова биће служена литургија у Храму Светог Варнаве Хвостанског на Врањешу и у Цркви Светог великомученика Георгија у Миљевићима, као и вечерња служба и освештење Бадњака од 17.00 часова на Врањешу и у 18.00 часова у Миљевићима.

За Божић ће бити уприличена поноћна литургија у храму на Врањешу и цркви у Миљевићима, док ће у цркви у Миљевићима литургија бити служена и у 8.00 часова.

Свечани дефиле улицама Источног Новог Сарајева, поводом Дана Републике Српске – 9. јануара, најављен је за 14.00 часова, а у 18.00 часова је планирана изложба „Живи сјећање“ у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Концерт Полицијског оркестра Министарства унутрашњих послова Републике Српске биће одржан истог дана у 19.00 часова на Тргу Републике Србије.

У уторак, 10. јануара, најављен је концерт „Српска у срцу“ у Културном центру Источно Ново Сарајево са почетком у 19.00 часова.

Завршног дана манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“ у петак, 13. јануара, поводом православне Нове године најављен је концерт Банета Мојићевића на Тргу Републике Србије, са почетком у 22.00 часа.

/Срна/