ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Уприличен концерт ученика Основне музичке школе

298

Новогодишњи концерт ученика основне музичке школе приређен је вечерас у оквиру манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“.
Директор Школе за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево Мирјана Учур истакла је да је програм шаролик и да су се публици представили ученици са одсјека виолине, хармонике, гитаре, флауте као и соло пјевања.

Она је додала да концерт на неки начин представља круну рада ученика и професора током ове године, те да су задовољни реализованим активностима.

„Тренутно бројимо 417 уписаних ученика и ми смо по бројности, што се тиче музичких школа, други у Републици Српској“, истакла је Учурева.

Она је напоменула да влада велико интересовање за ову школу, али да тренутно нису у могућности да приме већи број ученика, те изразила наду да ће се стећи услови у наредном периоду.

„Приоритет у наредном периоду је набавка нових инструмената, прије свега, полуконцертни клавир за камерну салу наше школе. Без тога, музичка школа не може да функционише на прави начин. Ми сада имамо неке инструменте, али су они из прошлог времена, јако су архаични и нису толико у добром стању, односно у довољној функцији за потребе наше школе“, рекла је Учурева.

Ученица шестог разреда основне музичке школе и други разред соло пјевања Теодора Зекић већ традиционално наступа на Новогодишњем концерту и истиче да су се и овај пут марљиво припремали.

Она је изразила наду да је и ове вечери публика уживала у програму који су припремили.

Новогодишњи концерт ученика основне музичке школе уприличен је у Културном центру Источно Ново Сарајево.

У оквиру манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“ у наставку програма предвиђена је Божићна академија 4. јануара у 19.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево.

/Срна/