ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Усвојен нацрт буџета за идућу годину у износу 15.575.000 KM

408

Скупштина општине Источно Ново Сарајево усвојила је данас Нацрт буџета за идућу годину од 15.575.000 КМ, од чега је за капиталне инвестиције планирано око пет милиона КМ.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је новинарима да је планирано да идуће године буде настављена изградња позоришта и да се нада да ће до фебруара сви радови бити завршени.

Катић је истакао да је планирана и изградња дјечијег вртића вриједности 1.500.000 КМ, за шта је планирано и 300.000 КМ од града Источно Сарајево од кредитних средстава која је узео за помоћ општинама у саставу града.

„Организоваћемо јавну расправу гдје ћемо да чујемо све сугестије и примједбе наших суграђана и да на сљедећој сједници усвојимо буџет за наредну годину“, рекао је Катић.

Он је нагласио да су данас усвојили и одлуку о тарифном систему „Топлане“ чиме је дошло до повећања цијене испоручене топлотне енергије за 35 одсто. Он је напоменуо да би реално повећање цијене требало да буде око 70 одсто, али су свјесни да грађани не могу поднијети толики терет поскупљења, иако је цијена мазута повећана четири пута.

Катић истиче да ће ту разлику од 40 одсто „Топланама“ општина исплатити у оквиру субвенције да би сачували финансијску ликвидност предузећа.

„Ово повећање цијена је само на годину дана, пратићемо тржиште енергената и како се његова цијена буде смањивала тако ћемо смањивати и цијену нашим суграђанима“, рекао је Катић.

Он је навео да је на данашњој сједници усвојена и информација о учењу и владању ученика Средње школе „28. јуни“, о стању безбједности на подручју општине.

Катић је рекао да су данас три одборника ДНС-а иступила и прешла у Клуб независних одборника и подржаваће рад начелника и скупштинске већине, јер су увидјели да раде добро и да је то видљиво и препознато.

Катић очекује и на сљедећој сједници Скупштине општине да ће бити одређених иступања у независне одборнике.

Одборник СДС-а Стефан Игњатовић рекао је да нису подржали повећање цијена „Топлана“ за 35 одсто, јер је то додатно оптерећење за грађане.

/Срна/