ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Ускоро почиње изградња школе за коју је Влада Републике Српске издвојила 4,5 милиона КМ

454

Помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Републике Српске Наташа Цвијановић данас је са начелником Источног Новог Сарајева Јованом Катићем обишла локацију на којој би ускоро требала почети градња нове основне школе за коју је Влада Републике Српске издвојила 4,5 милиона КМ.

Цвијановићева је рекла новинарима да је општина Источно Ново Сарајево у законском року поднијела захтјев Министарству просвјете и културе, урађен је елаборат о потреби изградње основне школе, након чега је Министарство процијенило да је неопходно градити овај објекат.

„Слиједи цјелокупна процедура, дефинисање шта треба да има један објекат основне школе да би се основао и био регистрован. То је 18 одјељења, то јест учионица, одговарајући кадар, анаставни план и програм који се примјењује у цијелој Републици Српској примјењиваће се и овдје“, навела је Цвијановићева.

Катић је истакао да ће се нова основна школа налазити у обухвату регулационог плана „Центар три“, те да је помоћник министра заслужна за њену изградњу.

„Данас смо утврдили све ствари које се тичу расписивања јавне набавке и заједнички је припремамо како бисмо уклонили све евентуалне жалбе и препреке, јер смо у претходном периоду имали много опструкција на онову неоснованих жалби“, рекао је Катић.

Он је додао да ће ускоро бити објављена јавна набавка за изградњу школе чији ће капацитет бити 650 ученика.

Катић очекује да ће градња нове основне школе бити готова до почетка наредне школске године, а поред изградње овог објекта ради се и на изградњи новог вртића у Источном Новом Сарајеву.

Он је додао да је упознао Цвијановићеву да се упоредо гради нови вртић и да се припрема тендерска документацију, те да ће врло брзо бити расписана јавна набавка за његову изградњу.

„То су два кључна објекта у области образовања која ће красити нашу општину и они су пријека потреба за становнике Источног Новог Сарајева“, нагласио је Катић.

Помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Републике Српске Наташа Цвијановић је у оквиру посјете Источном Новом Сарајеву посјетила ресурсни центар за инклузивно образовање у Основној школи „Свети Сава“, те одржала састанак са начелником Катићем на којем је упозната о свим активностима које се спроводе у овој локалној заједници.

/Срна/

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је IMG-a2f038980cd2893e0ed8c89b17224dff-V.jpg