ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Установа „Мастер физикал“ донирала опрему за рехабилитацију и његу

410

Здравствена установа „Мастер физикал“ донирала је општини Источно Ново Сарајево опрему за рехабилитацију и његу, која ће бити инсталирана у Центру за физикалну терапију и рехабилитацију Дома здравља Источно Сарајево.

Љекар Бојан Павловић из „Мастер физикала“ у изјави новинарима навео је да је ријеч о цјелокупној опреми за физикалну терапију која подразумијева сву електротерапију, ултразвук, ласере, магнетну терапију, па чак и ексензомате који се користе за цјелокупно и стационирано лијечење у једној озбиљној здравственој установи као што је Дом здравља Источно Сарајево.

„Не бих говорио о вриједности ове донације, то нам није циљ. Циљ нам је да помогнемо општини и да Дом здравља обезбиједи квалитетно лијечење наших суграђана“, рекао је Павловић.

Директор Дома здравља Источно Сарајево Дејан Шешељ истакао је да ће ова веома вриједна опрема знатно допринијети раду физијатрије, са којом рјешавају комплетан круг физијатријског лијечења.

„Ово је још један показатељ како сарађујемо са Мастер физикалом и великим хуманистом Бојаном Павловићем, да нашим суграђанима можемо да понудимо што бољу и квалитетнију физијатријску његу“, изјавио је Шешељ.

Он је посебно захвалио начелнику Општине Источно Ново Сарајево Јовану Катићу, наводећи да је он, посебно у доба вируса корона, имао разумијевање и увијек био на услузи овој здравственој установи.

Катић је, захваљујући за донацију, нагласио да је ово наставак сарадње са „Мастер физикалом“ који се, раније потписаним споразумом, обавезао да сву предшколску дјецу прегледа, уради им дијагностику и, по потреби, упути их на даље лијечење.

Мастер физикал је нашим пензионерима, власницима сениорских картица, омогућио попуст од 33 одсто за све услуге које они пружају. Павловић је обећао да ће свим нашим старијим суграђанима омогућити и бесплатну провјеру густине костију, што ће им веома користити“, рекао је Катић.

Истичући понос што општина има великог пријатеља, хуманисту и суграђанина Бојана Павловића и што се „Мастер физикал“ налази на подручју ове локалне заједнице, Катић је најавио наставак њихове веома успјешне сарадње.

/Срна/