ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- У суботу Фестивал пива

322

У Источном Новом Сарајеву у суботу, 6. августа, први пут биће организован Фестивал пива, као једна у низу манифестација у оквиру „Љета у Источном Новом Сарајеву“.
Шеф Кабинета начелника ове општине Дејан Ромић рекао је Срни да је Фестивал замишљен као спој алтернативне музике, доброг пива и дружења, а уједно је и добра прилика да се прослави Свјетски дан пива.

Према његовим ријечима, за музички дио програма задужени су новосадски бендови „Атеист реп“ и „Перо Деформеро“, те локална група „Нео стерео“.

„Фестивал наставља традицију сличних фестивала у Источном Новом Сарајеву који су имали за циљ промоцију кућног и занатског – крафт пиварства на нашим подручјима“, навео је Ромић.

Он је нагласио да је ове године партнер Фестивала „Бањалучка пивара“, а, осим ње, производе ће изложити неколико домаћих занатских пивара, као што је „Рафт“ из Фоче, „84 Олимпикс“ из Источног Сарајева.

Ромић је истакао да Фестивал почиње у 18.00 часова на спортском терену код Електротехничког факултета, а свирке од 19.30 часова.

Он је додао да је цијена улазнице пет КМ, а, осим пива, посјетиоци ће моћи да уживају у храни.

/Срна/