ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Јавни час ритмичке гимнастике и поруке против насиља

212

У Културном центру Источно Ново Сарајево организован је јавни час ритмичке гимнастике у оквиру реализације кампањске активности „Супротставимо се насиљу“ и пројекта „Изазови за младе“.

Час су извели чланови Клуба ритмичке гимнастике „Бубамара“ из Источног Сарајева, јединог таквог клуба у источном дијелу Републике Српске који је представљао град на многим такмичењима и много пажње посвећује вјежбама за здрав и правилан развој дјеце.

Аниматор овог пројекта Витомир Митрић рекао је Срни да је „Супротставимо се насиљу – кампањска активност младих у заједници“ осмомјесечни пројекат у вези са спровођењем програма за сузбијање малољетничке делинквенције, а спроводи га „Форум театар“.

„Овај догађај наставак је кампањске активности чланова клуба Е буди ДРУГачији, а вечерас смо били у прилици да наши активисти са позорнице упуте и поруке против насиља које су настале на новинарској и видео-радионици“, навео је Митрић, који је и директор „Форум театра“ Источно Сарајево.

Он је навео да ће, након петодневне радионице под називом „Театар потлачених“, бити организована форум-представа 14. и 15. фебруара за ученике основних школа „Свети Сава“ и „Петар Петровић Његош“ из Источног Сарајева, као и учеснике у овом пројекту.

Митрић је додао да се све ове активности, као и радионице вршњачке едукације о темама у вези са насиљем међу младима и интернет насиљем, спроводе у оквиру ширег пројекта Регионални програм локалне демократије на западном Балкану /РеЛОаД2/“.

Овај пројекат финансира ЕУ, спроводи га УНДП, а суфинансира град Источно Сарајево, уз реализацију „Форум театра“.

/Срна/