ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Љекарски преглед обавило 117 бораца

218

Општина Источно Ново Сарајево у сарадњи са општинском Борачком организацијом и Болницом „Србија“ организовала је љекарски преглед демобилисаних бораца и од укупно 122 борца која су се пријавила, преглед је обавило њих 117, саопштено је из Борачке организације Источно Ново Сарајево.

Прегледи су организовани тако да је сваки дан у болницу позивано по десет борца, који су први дан урадили дијагностичке прегледе, а други дан обављали су се прегледи код љекара специјалиста.

У саопштењу се прецизира да је преглед обухватио лабораторијски преглед, ултразвук абдомена, рендген плућа, преглед код пулмолога, интернистички и преглед хирурга.

Сама акција је имала велики значај за све борце, а из Борачке организације општине Источно Ново Сарајево посебно истичу да је организација прегледа била професионално одрађена.

„Посебно истичемо посвећеност доктора сваком борцу“, навео је предсједник Борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак.

Тушевљак је изразио захвалност начелнику општине Источно Ново Сарајево Јовану Катићу на иницијативи и директору болнице Небојши Шешлији на доброј организацији, те свим љекарима и медицинском особљу на професионалности.

„Прегледом је утврђено да неки борци морају обавити и додатне прегледе што ће им бити и омогућено. Борачка организација ће са начелником општине Источно Ново Сарајево Јованом Катићем направити анализу да ли постоји потреба да се настави са овом акцијом“, додао је Тушевљак.

/Срна/