РАСПИСАН КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА У АКАДЕМСКОЈ 2024/2025. ГОДИНИ

121

Конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2024/2025. години на Универзитету у Источном Сарајеву расписан је данас.

Пријављивање кандидата за упис на прву годину првог циклуса студија на свим организационим јединицама Универзитета почиње 24. јуна, завршава се 28. јуна, а пријава кандидата на први циклус студија на све факултете и академије, осим на Медицински факултет Фоча, може се извршити и електронским путем на интернет страници хттпс://естудент.уес.рс.ба од 24. до 29. јуна.

Кандидати који се пријаве електронским путем конкурсну документацију дужни су доставити приликом полагања пријемног испита, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Полагање пријемног испита за први циклус студија биће обављено 1. јула у 9.00 часова, док ће на Медицинском факултету, Музичкој академији и Академији ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву пријемни испит бити одржан 1. и 2. јула у 9.00 часова.

Пријављивање кандидата на студијске програме Медицина и Стоматологија на енглеском језику на Медицинском факултету у Фочи почиње 17. јуна, а завршава се 28. јуна, а кандидати се пријављују електронским путем на имејл адресу студиесиненглисхмф@гмаил.цом , док ће полагање пријемног испита бити 4. јула у онлајн формату.

Пријављивање кандидата на студијске програме на енглеском језику Електротехничког факултета у Источном Сарајеву, као и на студијски програм Хемијско инжењерство и технологија на енглеском језику на Технолошком факултету у Зворнику почиње 17. јуна, а завршава 28. јуна, док ће пријемни испити бити одржани 4. јула у онлајн формату.

Упис примљених кандидата на прву годину првог циклуса студија трајаће од 8. до 12. јула, осим за студијске програме на енглеском језику.

Други уписни рок за пријаву на први циклус студија организоваће чланице Универзитета које у првом року не упишу планирани број студената, пријављивање на други усписни рок биће од 26. до 30. августа, а факултети и академије који и у другом уписном року не упишу планирани број студената, могу организовати и трећи уписни рок по распореду који сами утврде, а на начин да се упис студената заврши до 30. септембра.

Полагање пријемног испита на другом циклусу студија биће обављен 21. октобра у 9.00 часова, а резултати ће бити објављени 23. октобра до 14.00 часова, док ће упис примљених кандидата бити у периоду од 24. до 30. октобра.

На Електротехничком факултету и Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву кандидати који конкуришу за упис на други циклус студија не полажу квалификациони испит, већ ће бити рангирани по успјеху на првом циклусу студија појединачно за сваки студијски програм.

Факултети и академије који у првом уписном року не упишу планирани број студената могу организовати други уписни рок по распореду који сами утврде, а на начин да се упис студената заврши до 15. новембра.

Основни услов за упис на студијске програме прве године првог циклуса студија је завршено четворогодишње средњошколско образовање у Републици Српској и БиХ или еквивалентно образовање у иностранству, а кандидати који конкуришу за упис, полажу пријемни испит или испит за провјеру склоности и способности.

/Срна/