АГРАРНИ ФОНД: ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА УРУЧЕН СЈЕМЕНСКИ МАТЕРИЈАЛ

627

Представници Аграрног фонда Источног Сарајева уручили су данас пакете сјеменског материјала за 60 индивидуалних пољопривредних произвођача са подручја општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново.

„Пакет садржи 30 килограма сјеменског кромпира, три килограма лука, као и сва она ситна сјемена која су потребна за једно домаћинство“, изјавила је новинарима директор Фонда Ивана Новаковић.

Новаковићева је рекла да је задовољна одзивом, наводећи да је на јавни позив стигло 100 пријава и да су све прихваћене.

Она је најавила да ће се у наредном периоду Аграрни фонд фокусирати на регистроване пољопривредне произвођаче са подручја свих шест градских општина, с обзиром на то да је данашња акција намијењена као помоћ домаћинствима.

Корисник овог програма Зоран Шкрба захвалио је Аграрном фонду за помоћ, која ће, како је навео, његовом домаћинству много значити.

Представници Аграрног фонда сјеменске пакете ће током сљедеће седмице подијелити и у општинама Пале, Соколац и Источни Стари Град.

Програмом подршке обухваћена су пољопривредна домаћинства из свих шест градских општина која намјеравају да се баве узгојем поврћа.

Помоћ у сјеменском и расадном материјалу добили су учесници јавног позива који је Аграрни фонд Источног Сарајева расписао почетком априла.

/Срна/