ВЕЧЕРАС СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА И ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА О СТРАДАЊУ СРБА У ЛЕДИЋИМА

496

На свечаној академији поводом обиљежавања Дана града и славе – Свети Петар Дабробосански, која ће бити одржана вечерас у 18,00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево, биће додијељена признања заслужним појединцима и колективима. Највеће признање, Повеља града, биће уручено Драгану Јосиповићу, генералу у пензији и Радомиру Кезуновићу, бившем градоначелнику Источног Сарајева.

Након свечане академије, планирана је  пројекција филма о страдању Срба у Ледићима, аутора Гвоздена Шарца, у продукцији РТРС-а. Пројекција ће бити одржана у Културном центру Источно Ново Сарајево у 20,00 часова.

У оквиру манифестације „Дани Источног Сарајева“, биће одржана и конференција за новинаре са гостима из Србије и Црне Горе, у Административном центру Владе Републике Српске у 16,30 часова.

У амфитеатру „Бели Вук“ на Тврдимићима, данас у 12,00 часова, планиран је разговор о књижевном раду и дјелу нобеловца Петера Хандкеа.

Света архијерејска литургија у Храму Светог свештеномученика Петра Дабробосанског у Војковићима биће служена сутра у 9, 00 часова, а славски ручак планиран је у Хотелу „Рајска долина“ на Јахорини у 14,00 часова.

У организацији Градске управе Источно Сарајево, сутра у 19,00 часова, на Студентском тргу у Палама, биће одржан концерт Саше Матића, а отварање новоизграђеног парка у Палама планирано је за 18,00 часова.