ВЕЧЕРАС СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ОБИЉЕЖАВАЊА 25 ГОДИНА ОД ЕГЗОДУСА САРАЈЕВСКИХ СРБА

491

Свечана академија поводом обиљежавања 25 година од егзодуса сарајевских Срба биће одржана вечерас у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Академија ће почети у 19.00 часова, а тада је у Културном центру планирано и отварање изложбе фотографија „Одбрана, егзодус, опстанак“.

У програму академије учествоваће студенти Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, а предвиђено је обраћање градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића и предсједника Скупштине града Мирослава Лучића.

Директор Културног центра Источно Ново Сарајево Младен Јанковић рекао је Срни да је изложба „Одбрана, егзодус, опстанак“ ораганизована уз подршку „Кинотеке“ Републике Српске и директора ове институције Сњежана Лаловића, као и аутора Ђорђа Кардума и Рајка Паштара.

Дводневно обиљежавање 25 година од егзодуса сарајевских Срба, у организацији града Источно Сарајево и Културног центра Источно Ново Сарајево, у сарадњи са Филозофским факултетом Универзитета у Источном Сарајеву, почело је синоћ премијером позоришне представе „Седми дан“.

Представа је рађена у продукцији Културног центра Источно Ново Сарајево, према тексту Горана Врачара, а у режији Александра Лазића.

Представа ће данас бити премијерно изведена на Палама, у Културном центру, са почетком у 19.00 часова.

Програм обиљежавања 25 година од егзодуса сарајевских Срба одржава се уз поштовање епидемиолошких мјера.

/Срна/