ВУЧЕТИЋ: ОЧУВАЊЕ СРПСКЕ ЈЕ ПРИМАРНИ ЦИЉ СВИХ ПРЕДСТАВНИКА ВЛАСТИ И ГРАЂАНА

653

Поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић и потпредсједник Скупштине града Мирослав Дивчић положили су данас вијенац на централном спомен-обиљежју на Војничком гробљу Мали зејтинлик на Сокоцу, на којем је сахрањено више од 1.000 погинулих бораца Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске.

Вучетић је рекао да ово свето мјесто треба да буде опомена свима да жрве које су пале за очување Републике Српске не смију да буду узалудне, те примарни циљ свих представника власти и грађана треба да буде опстанак и очување Републике Српске.

„Република Српска је настала као животна потреба голог  опстанка српског народа западно од Дрине. Ово свето мјесто, као и сва остала света мјеста широм Републике Српске, на којима је сахрањено око 23.000 бораца и  око 4.000 цивилних жртава рата, треба да нас вјечно опомињу да чувамо тешко стечену слободу и да, кад је ријеч о опстанку Републике Српске, не смије да буде никаквих калкулација“, рекао је Вучетић.

Вучетић је нагласио да, без обзира на политичке разлике, примарни циљ свих, на свим нивоима власти, као и свих грађана, треба да буде очување и јачање Републике Српске.

Осим представника Градске управе, вијенце су положили начелници општина Соколац Милован Бјелица, Источна Илиџа Маринко Божовић, представници Регионалне борачке организације Сарајевско-романијске регије и ветерана одбрамбено-отаџбинског рата.

Вијенац је положила и делегација Српске демократске странке коју је предводио предсједник странке Мирко Шаровић.