ГРАДСКА ИНСПЕКЦИЈА ВРШИЋЕ КОНТРОЛУ ПОШТОВАЊА ПРОПИСАНОГ РАДНОГ ВРЕМЕНА

506

Надлежни инспектори Одјељења за инспекцијске послове Градске управе Источно Сарајево вршиће у понедјељак, 21. новембра, контролу поштовања прописаног радног времена током републичког празника у предузећима, установама, малопродајним објектима и занатско-предузетничким радњама, које је одређено актима локалних самоуправа.

Дан потписивања Дејтонског мировног споразума, 21. новембар, нерадни је дан на подручју града Источно Сарајево, осим за дежурне здравствене установе, дежурне службе које задовољавају потребе грађана за комуналним услугама, апотеке, занатско-предузетничке радње које обављају дјелатност производње хљеба и пецива, погребну дјелатност, угоститељске објекте и бензинске пумпе.

Малопродајним објектима који се баве прометом мјешовите робе, претежно, прехрамбеним производима, као и осталим малопродајним објектима и занатско-предузетничким радњама, понедјељак ће бити нерадни дан.

Малопродајни објекти који су регистровани као драгстори, у понедјељак могу радити искључиво путем шалтерске продаје, осим ако није другачије регулисано општинским актом.

Из градске инспекције наводе да ће власници малопродајних објеката, занатско-предузетничких радњи и други субјекти који не буду поштовали прописано радно вријеме у дане републичког празника, бити санкционисани.